PRESS

Németh Hajnal: ÖSSZEOMLÁS – Passzív Interjú
54. Velencei Képzőművészeti Biennále 2011
Magyar Pavilon, Giardini

Nemzeti Biztos: Gulyás Gábor
Kurátor: Peternák Miklós
Biennále Iroda: Gáspár Júlia
biennaleoffice@mucsarnok.hu
www.crash-passiveinterview.c3.hu

Németh Hajnal „ÖSSZEOMLÁS – Passzív Interjú” című installációja lesz látható az 54. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjában 2011-ben.

A mű meghatározó elemét alkotó, az élet színpadán játszódó kisérleti opera párbeszédek formájában dolgozza fel autóbalesetek történeteit: Az emlékezés által lelassított, majd részletesen elmesélt kritikus pillanatot, az odáig vezető utat, valamint a technikai tárgyait fetisizálni hajlamos ember vezetéshez fűződő összetett viszonyrendszerét.

A teret betöltő, akusztikus élményként hallható darab párhuzamosan egy zenés film formájában is bemutatásra kerül a kiállításon.

Az összeállítást a dialógusok szövegkönyvei, vagyis a passzív interjúkat tartalmazó jegyzőkönyvek egészítik ki, valamint tárgyi idézetként a térbe kerül egy balesetben alaposan összetört autó roncsa is. A lejegyzett, megénekelt vagy a karosszériába préselődött egyedi történéseken túl az egyes életek történeteinek megkomponált verziói az emberi sors meghatározottságának lehetőségét vetik fel.

ILLUMInations / ILLUMInazioni
54. Velencei Képzőművészeti Biennále,
2011. június 4. – november 27.
Főkurátor: Bice Curiger
www.labiennale.org